Gyula vezető hír

Gyulán évi egymillió sertést feldolgozó új vágóhídat építhetnek

 Gyulán évi egymillió sertést feldolgozó új vágóhídat építhetnek

Farkas Zoltán (Fidesz) Békés megye elnöke nemrég arról beszélt a területfejlesztési tervekkel összefüggésben, hogy szükség van egy korszerű, évi egymillió sertést feldolgozó új vágóhídra, amit Gyulán építenek fel.

Békés megye,területfejlesztés
Elkészült a Békés megyei sertésstratégia második fejezete - jelentette be a Békés Megyei Önkormányzat elnöke a sertéstartók részére rendezett gazdafórum előtt. Az eseményen jelen volt Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke is.

Farkas Zoltán kiemelte: a területfejlesztésért felelős megyei önkormányzat az országban elsőként fogott hozzá egy komplex stratégiai terv kidolgozásához. A tervezet szerint szükség van egy korszerű, évi egymillió sertést feldolgozó új vágóhídra. A vágókapacitás bővítése a termelők piaci biztonságát szolgálja és a fogyasztók ellátását helyben termelt, minőségi tőkehússal. Mint kiderült, készül a stratégia utolsó fejezete is, ami a sertésvertikum valamennyi szereplőinek szövetkezeti rendszerben történő működéséről szól.

 

MTI/MCOnet