Gyula vezető hír

150 ezer látogató az Almásy-kastélyban

150 ezer látogató az Almásy-kastélyban

A gyulai Almásy-kastélyt kevesebb mint két év alatt látogatták meg ennyien, a 150. ezredik látogatót Dombi Ildikó ügyvezető igazgató köszöntötte.

A Füzesgyarmaton üdülő, Budapesten élő pár és kisfia gyulai kolbászt, pálinkát és lekvárt is tartalmazó ajándékcsomagot kapott a köszöntés alkalmából. A köszöntésen jelen volt Görgényi Ernő polgármester is, elmondta: a 2016-os 476 ezer vendégéjszaka után tavaly félmillió fölé nőtt ez a szám, ami rekord, csaknem tízszázalékos emelkedés a fürdőváros életében. A pontos adatok február közepén lesznek meg - jegyezte meg.

 

150 ezer látogató az Almásy-kastélyban

Egy báltermet is kialakítanának az Almásy-kastélyban

 

A városvezető elmondta, hogy az európai uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán egymilliárd forintot nyertek el, amelyből az 1896-ban átadott Szent Miklós-park felújítása mellett szeretnének egy báltermet kialakítani az Almásy-kastély mostanáig nem használt mellékszárnyában. Nagy az igény a rendezvényterem iránt, speciális gasztrotörténeti és wellness élményeket szeretnénk itt nyújtani a vendégeknek - közölte. 

 

MTI/T.D.