Gyula vezető hír

A Gyulai Szakképzési Centrum két kollégiuma újul meg

A Gyulai Szakképzési Centrum két kollégiuma újul meg

Projektindító sajtótájékoztatót tartott dr. Görgényi Ernő polgármester, Vantara Gyula, Békés megye fejlesztési biztosa, dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője és dr. Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója.

Két nyertes KOHEP-pályázatnak köszönhetően több mint 134 millió forintból megújul a Harruckern János Szakképző Iskola és Kollégium úgynevezett „Madaras” kollégiuma, illetve több mint 137 millió forint áll rendelkezésre a Kossuth Lajos szakképző iskola orosházi kollégiumára. Mindkét épület a 70-es években épült, így mára elavulttá és korszerűtlenné váltak.

 

A Gyulai Szakképzési Centrum két kollégiuma újul meg - forrás, fotó: gyulaihirlap.hu

A Gyulai Szakképzési Centrum két kollégiuma újul meg

 

A projekt keretében mintegy 300 millió forintot költhetnek arra, hogy mindkét épületben teljes homlokzati hőszigetelés és lapostetőszigetelés valósuljon meg, a tetők hő- és vízszigetelése mellett kicserélik a nyílászárókat, illetve napelemrendszert is telepítenek. A munkálatok már megkezdődtek, várhataón 2017 májusára fejeződnek be. A felújításnak köszönhetően 80 százalékos energiamegtakarítással számolhat majd mindkét kollégium.

 

/T.D.