Gyula vezető hír

A kiemelt projektekkel szeretnék foglalkozni - interjú Gajda Róberttel

A kiemelt projektekkel szeretnék foglalkozni - interjú Gajda Róberttel
Gajda Róbert lett Gyula Társadalmi Megbízott Alpolgármestere. A körzet fideszes országgyűlési képviselőjét jövőbeli terveiről is kérdeztük, valamint véleményét Kónya István békés megyei alelnök megválasztásával kapcsolatban.

Gajda Róbert


- Nemrég Gyula város Társadalmi Megbízott Alpolgármesterévé választották. Miért érezte úgy, hogy elvállalja a feladatot?
- Gyulán a jobboldal résztvevői által politikai értelemben már évek óta egy tudatos építkezés folyik. Ennek  következtében egy nagyon jó csapat alakult ki, ahol nem csak szakmai, hanem baráti kapcsolatok is vannak. Többek között ennek is köszönhető az elért választási eredmény. Ezzel a csapattal biztos vagyok benne, hogy a város fejlődését elő tudjuk

Gyula

mozdítani és képesek leszünk új lendületet adni a helyi közéletnek. Ezzel a hittel vállaltam a feladatot a város irányításában.

- Mit szeretne ebben a minőségében Gyuláért tenni az elkövetkező ciklusban?
- Mikor a Polgármester Úrral, dr. Görgényi Ernővel leültem ezzel kapcsolatban egyeztetni, akkor kértem Tőle, hogy a kiemelt projektekkel foglalkozhassak elsősorban. Úgy gondolom, mint Országgyűlési képviselő, aki az idejének egy jelentős részét Budapesten tölti, megfelelő lehetőségeim nyílnak arra, hogy lobbitevékenységet folytassak és harcoljak ezen ügyekért. Ezek a kiemelt projektek elsősorban a turizmusban, mezőgazdaságban és

Kónya István alelnök

területfejlesztésben rejlő lehetőségek.


- Nagy elismerés volt Gyula város Fidesz frakciójának, hogy ő adhatta Békés megye alelnökét. Ön hogyan látja, minek köszönhető ez?
- Mint már utaltam rá ez nagy mértékben  tudatos építésünk és a csoportmunkának az eredménye, persze ez emberi kvalitások  nélkül kevés lenne. Kónya István alelnök úr szakmailag és emberileg is alkalmas a feladatra, ezért eshetett rá a választás, mikor a pozíció betöltése felmerült. Büszkék vagyunk rá és úgy gondoljuk, hogy a személyes sikere mellett a gyulai választók sikere is.

MConet-Kovács Tünde