Gyula vezető hír

A MÚSZ támogatja a gyulai uszoda megépítését

A MÚSZ támogatja a gyulai uszoda megépítését

A békési fürdővárosban járt Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, elmondta, hogy a szövetség támogatja és kész közreműködni a gyulai városvezetés uszodaépítési terveiben.

A januárban megválasztott elnök közölte, hogy a MÚSZ  akár tudásban, akár erőforrások tekintetében, akár tapasztalatokban kész támogatni egy új 50 méteres és egy új 25 méteres uszoda megépítését. Hangsúlyozta, a cél, hogy minden gyerek tanuljon meg úszni, és a versenyzők világszínvonalú körülmények között készülhessenek fel a versenyekre.

 

A Magyar Úszó Szövetség támogatja és kész közreműködni a gyulai városvezetés uszodaépítési terveiben

A Magyar Úszó Szövetség támogatja és kész közreműködni a gyulai városvezetés uszodaépítési terveiben

 

Görgényi Ernő ópolgármester felidézte, hogy Gyulán az 1970-es évek közepén épült meg az 50 méteres, a '80-as évek elején a 25 méteres uszoda. Az új uszodakomplexum felépítésével az a céljuk, hogy mind a sportolókat, mind az úszni vágyó vendégeket maximálisan ki tudják szolgálni. Tavaly decemberben döntött a kormány, hogy kiemelt helyszínként kezeli a gyulai várat, így várhatóan egyedi kormányhatározatban fogják a Szigeterőd-projekt támogatását biztosítani. Az uszoda építése a Szigeterőd-projekt része lesz.

 

/T.D.