Gyula vezető hír

A nyitás óta ötvenezren nézték meg az Almásy-kastélyt

A nyitás óta ötvenezren nézték meg az Almásy-kastélyt

Fél éve, március 18-án nyitotta meg a kapuit a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont. Titkos számítottak ekkora látogatottságra, de azt hitték, hogy majd az év végére érik el ezt a számot.

 

Görgényi Ernő polgármester beszámolt arról, hogy a kastély felújításához szükséges támogatás igénylésekor az üzemeltetési koncepcióban benne volt az idei 50 ezres látogató, tehát számítottak rá, "de azért nagyon jó érzés és rendkívül elégedettek vagyunk, hogy az élet visszaigazolta ezt a becslést". A város vendégéjszakáinak száma folyamatosan nő 2012 óta, a gyulai várat tavaly 68 ezren tekintették meg. A polgármester véleménye szerint megfelelő marketinggel és az időszakos kiállításokban rejlő lehetőségekkel nemcsak megőrizni, hanem növelni is lehet a látogatószámot.

 

gyulai Almásy-kastély

 Dombi Ildikó, a kastélyt üzemeltető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeumok Nonprofit Kft. ügyvezetője is számított erre az eredményre, mert, "ha valamit lehet jól működtetni, ez az". Hozzátette, hogy profi csapattal, egyedi marketing stratégiával, diplomás tárlatvezetőkkel különféle stílusban képesek a felnőttekhez, az óvodás csoportokhoz vagy például a szintén nagy létszámban érkező fogyatékos látogatókhoz viszonyulni. Elárulta, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kapnak a vendégektől, mindössze két házaspár hiányolta a klasszikus enteriőr jellegű berendezést. Célként tűzte ki a látogatószám megtartását, emellett szeretnék  az iskolás korosztályt még inkább elérni, rendhagyó történelemórákra még nagyobb számban becsalogatni őket a kastélyba. A közeljövőben terveznek egy levelezős játékot elindítani, amely reményeik szerint még tovább fokozza az érdeklődést a kiállítás iránt. 

 

/T.D.