Gyula vezető hír

Gyönyörű lett az Almásy-kastély

Gyönyörű lett az Almásy-kastély

Projektzáró rendezvényt tartottak a gyulai Harruckern–Wenckheim–Almásy-kastélyban 2015. november 9-én. A hivatalos megnyitóra a működtetés szükséges tesztüzemmódja után, márciusban kerül sor.

A kastélyfelújítás turisztikai projektjét dr. Virág Zsolt projektmenedzser ismertette a sajtótájékoztatón. A projekt egy komoly kutatómunkával kezdődött - mondta el -, ugyanis a kastély egykori gazdag berendezéséből mára semmi sem maradt. – Ez lesz az első magyarországi kastély, ahol a személyzet életét is bemutatják a grófi család mindennapjai mellett – kezdte tájékoztatóját a projektmenedzser. – Az épület kialakítása során nagyon fontos szempont volt a gazdaságosság, így alternatív fűtési lehetőségek után néztünk, a világítást LED-es technikával oldottuk meg, és a szigetelésre is különös gondot fordítottunk.  Mostanra tisztán látszik, hogy egy valóban huszonegyedik századi közösségi teret sikerült kialakítanunk a gyulai Harruckern–Wenckheim–Almásy-kastélyban – zárta mondandóját hozzá Virág Zsolt, a projekt vezetője.A kastély történetéről mesél dr. Virág Zsolt projektmenedzser


Az eseményen Görgényi Ernő polgármester szólt a gyulai vár 2005-ös felújításáról is, mely most a vár környezetének megújításával folytatódik. A városvezető leszögezte: a következő cél azegykori gyulai erődrendszer bemutatása. – A Gyulára érkező vendégek számára jelenleg a két legfontosabb attrakció a vár és a várfürdő, de bízunk benne, hogy e két fontos látványossághoz idővel a Harruckern–Wenckheim–Almásy-kastély is csatlakozik – tette hozzá a polgármester.


gyulaikastely.hu/MCOnet