Gyula vezető hír

Jelentősen nőtt a Gyulán eltöltött vendégéjszakák száma a tavalyi évben

Jelentősen nőtt a Gyulán eltöltött vendégéjszakák száma a tavalyi évben
Több mint 20 ezerrel több vendégéjszakát töltöttek a Gyulára látogatók 2011-ben, mint az azt megelőző évben. A növekedés a városban lezajlott turisztikai beruházásoknak köszönhető, melyek egy része a szálláshely-kínálatra volt befolyással.
Március 13-án tartotta turisztikai évértékelőjét dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 2011-es év idegenforgalmi szempontból sikeres volt, hiszen 2010-hez képet 8 ezerrel több, összesen 58 793 vendég érkezett a történelmi fürdőváros kereskedelmi szálláshelyeire. Az itt eltöltött vendégéjszakák száma is emelkedett, 215.349-ről 232.281-re, a város összes szálláshelyét figyelembe véve pedig ez a szám 276.872-ről 298.398-ra nőtt. A siker nagyrészt annak köszönhető, hogy Gyulán az elmúlt év során számos turisztikai témájú fejlesztés zajlott le, példának okáért megnyitott a négycsillagos Wellness Hotel Gyula, felújításon esett át a Hunguest Hotel Erkel, a Gyulai Várfürdő pedig kibővítette a szolgáltatások listáját.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere elmondta, hogy több mint húszezerrel nőtt a városban töltött vendégéjszakák száma 2011-ben.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a 2011-es év sikerei között a turisztikai célú beruházásokat is említette

Dr. Görgényi Ernő szerint az idei évtől még több szolgáltatást vehetnek igénybe a városba látogató turisták. Példaként említette a Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló standard programokat, valamint a komplex városi csomagokat, melyek közül elsőként a Gyulai kulturális csomagot vezetik be. A polgármester hozzátette, hogy az előzetes szállásfoglalások alapján a Kolbász- és Sódamustra idén is igen népszerű rendezvény lesz, várhatóan néhány éven belül pedig a Pálinkafesztivál is hasonlóan jelentős eseménnyé válik.

-W-