Gyula vezető hír

Két aranycsillag a Gyulahúsnak

Két aranycsillag a Gyulahúsnak

A Nemzetközi Íz és Minőség Intézet két aranycsillaggal díjazta a Gyulahús Kft. egyik termékét, a vállalat a kivitelének a növekedését reméli az elismeréstől.

Daka Zsolt, az önkormányzati tulajdonú vállalat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2015-ben a gyulai kolbász, tavaly a gulyai szalámi, idén pedig a Pokol szalámi nyert, így joggal remélik értékesítésük növekedését ezen a piacon. A brüsszeli székhelyű intézet vakteszten alapuló minősítéskor egytől három csillagig díjjazzák a termékeket. A vállalat az idén kétszáz millió forintból hajtott végre eszközbeszerzést, így hústömbmaró-gépet és két töltő berendezést vásároltak.

 

Ismét aranycsillagal jutalmazták a Gyulahús Kft. egyik termékét

Ismét aranycsillagal jutalmazták a Gyulahús Kft. egyik termékét

 

Tavaly 6 százalékos növekedést értek el, az árbevétel 82 százaléka a belföldi, 18 százaléka az exportpiacokról származott. Az idei első hat hónapban 8 százalékos árbevétel-növekedést pordukáltak, így az éves cél - amely a tavalyihoz hasonlóan hat százalékot irányzott elő - teljesíthetőnek tűnik.  A Gyulahús emellett részt vesz egy nemzetközi projektben, ami olyan felnőttképzést biztosít, amely munka alapján tanít. A 250 dolgozót foglalkoztató Gyulahús 12 munkavállalója, aki nem rendelkezett húsipari végzettséggel, 240 órás szakirányú képzést kapott a programban.

 

/T.D.