Gyula vezető hír

Kétmilliárdos TOP-os forrást nyert Gyula

Kétmilliárdos TOP-os forrást nyert Gyula

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán a gyulai önkormányzat kétmilliárd forintnyi fejlesztési forrást nyert.

A forrásból 253 milliót bölcsődésre, 167 milliót óvádra fordítanak, 221 millió forintból egy egészségügyi intézmény és a városi közüzemi vállalat energetikai korszerűsítése valósul meg, valamint 125 millióból egy szociális otthont alakítanak át és bővítenek. A belvíz és a csapadékvíz elvezetésére 400 millió forint jut, ugyanennyiből építenek, illetve újítanak fel kerékpárutakat, 212 millió forintból pedig a Gyula és Dénesmajor közötti út 1600 méteres szakaszát korszerűsítik. A munkanélküliség csökkentését célzó programokra 300 milliót nyertek el. 

 

A gyulai önkormányzat kétmilliárd forintos fejlesztési forrást nyert, és további egymilliárd forintra pályázik

A gyulai önkormányzat kétmilliárd forintos fejlesztési forrást nyert, és további egymilliárd forintra pályázik

 

Szeptember végéig kiírják a második körös TOP-os pályázatokat, melyből 7,3 milliárd forintra csak a gyulai, a békéscsabai, a békési, a szeghalmi és a gyomaendrődi járás önkormányzatai pályázhatnak. A gyulai képviselő-testület határozata szerint közel egymilliárd forint értékben nyújtanak be pályázatot a második körben a könyvtár és a polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítésére, a vízi turizmus és a közétkeztetés fejlesztésére, a volt relégyár rehabilitációjára, valamint körforgalom létesítésére.

 

/T.D.