Gyula vezető hír

Kézműves sörfőzdét létesítettek Gyulán

Kézműves sörfőzdét létesítettek Gyulán

Ábrahám Csaba Gyulán 280 millió forintból létesített kézműves sörfőzdét Gyulán. Jelenleg négyféle sört gyártanak, de szeretnék tovább bővíteni a kínálatot.

A főzdében jelenleg két cseh típusú lagert, egy barna sört és egy IPA-t gyártanak, de heteken belül meggyes sörrel egészül ki a kínálat. A választékot tovább szeretnék bővíteni, mint a tulajdonos mondta, kísérletezni fognak a sörfőzés során. A Ginop egyik pályázatán 43 millió forintot nyertek el kutatás-fejlesztésre, amelyhez mintegy 30 millió forint önrészt tesznek hozzá, hogy további berendezéseket, pasztörizáló- és hordómosó gépeket szerezzenek be a fejlesztésekhez.

 

Új kézműves sörfőzde nyílt Gyulán

Jelenleg négyféle sört gyártanak, de tovább szeretnék bővíteni a választékot

 

Az üzem éves kapacitása jelenleg 200 ezer liter, amelyet reményei szerint még a nyári szezon előtt növelni tudnak, újabb tartályokat szereznek be, és hamarosan egy palackozósorral is bővül az üzem. A főzde egybeépült egy kétszintes látványétteremmel, ide az alapanyagok egy részét, a hús és húsipari termékeket, kecskesajtot, zöldségeket, szörpöket, lekvárokat helyi beszállítóktól szerzik be. A főzde és az étterem jelenleg 13 embernek biztosít munkát, amelyet hamarosan további hárommal növelnek. Ábrahám Csaba szerint rövid időn belül akár 25 embert is tudnak foglalkoztatni.

MTI/T.D.