Gyula vezető hír

Megújulnak az iskolák a gyulai tankerületben

Megújulnak az iskolák a gyulai tankerületben

A Gyulai Tankerületi Központ 730 millió forint fejlesztési forrást nyert el, melyet hét iskola felújítására fordít - jelentette be Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató.

A dévaványai Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fejlesztésére 375 millió forint európai uniós forrást nyertek el, ebből az oktatási intézmény négy telephelye, összesen csaknem 12 ezer négyzetméternyi felület újul meg. Két gyomaendrődi, egy körösladányi, egy köröstarcsai, egy mezőberényi és egy bucsai iskolára több mint 355 millió forintot fordítanak. A beruházások még idén ősszel elindulnak, a hat iskola esetében jövő őszre, a dévaványai intézményekben 2020-ra kell befejeződniük - tette hozzá Teleki-Szávai Krisztina.

 

Megújulnak az iskolák a gyulai tankerületben

Az iskolák felújítása keretében energetikai korszerűsítésre, nyelvi laborok kialakítására, a mindennapos testneveléshez szükséges beruházásokra kerül sor

 

A felújítások keretében energetikai korszerűsítésre, nyelvi laborok kialakítására, a mindennapos testneveléshez szükséges beruházásokra és eszközbeszerzésekre fordítják. A fejlesztések révén csaknem 2200 tanuló számára válik korszerűvé az oktatási környezet. Dankó Béla országgyűlési képviselő kiemelte, hogy folyamatosan nő az oktatásra fordított költségvetés, az ágazat 2018-ban 552 milliárd forinttal kap többet, mint 2010-ben. Az ország mintegy 400 településén, 527 iskolában összesen 81,2 milliárd forintból valósítanak meg infrastrukturális fejlesztéseket.

 

/T.D.