Gyula vezető hír

Megújulnak az iskolák Gyulán

Megújulnak az iskolák Gyulán

A gyulai képviselőtestület döntése szerint a Gyulai Tankerületi Központ pályázatot nyújt be a város tulajdonában lévő iskolák felújítására. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, hogy régi álom válhat valóra a rekonstrukciókkal.

A Dürer Albert Általános Iskola fejlesztése során lecserélnék a padlóburkolatot és a falburkolatot, lecserélnék a nyílászárókat, felújítanák a vizesblokkokat, valamint hőszigetelést végeznek és akadálymentesítik a torneterem udvari bejáratát. A beruházás közel 90 millió forint. A Bay Zoltán Általános Iskolában közel 50 millió forint értékben aláfalazás és szigetelés, a tantermek, a folyosók burkolása, a nyílászárók cseréje, valamint az elekromos rendszer felújítása és egy nyelvi labor kialakítása valósulna meg.

 

A gyulai képviselőtestület döntése szerint a Gyulai Tankerületi Központ pályázatot nyújt be a város tulajdonában lévő iskolák felújítására

A gyulai képviselőtestület döntése szerint a Gyulai Tankerületi Központ pályázatot nyújt be a város tulajdonában lévő iskolák felújítására

 

Az Implom József Általános Iskolában tornaszobát alakítanának ki, lecserélnék a PVC burkolatot és az ablakokat, valamint felújítanák az elektromos hálózatot. Az Iplom iskola 5. számú általános iskola és sportiskola tagintézményében nyelvi labort alakítatanának ki és hozzákapcsolódó eszközöket vásárolnak, a költségek közel 60 millió forint.

 

/T.D.