Gyula vezető hír

Nem az ellenfeleinket akarjuk legyőzni, hanem a gyulai választópolgárokat meggyőzni - interjú dr. Görgényi Ernővel

Nem az ellenfeleinket akarjuk legyőzni, hanem a gyulai választópolgárokat meggyőzni - interjú dr. Görgényi Ernővel
Dr. Görgényi Ernőt, Gyula Fideszes polgármesterjelöltjét arról kérdeztük, hogyan sikerült neki és pártjának az ajánlószelvény gyűjtés, valamint hogyan készülnek a polgármester-választásra.

- Milyen sikerrel zárult a kopogtatócédula gyűjtés a Fidesz számára Gyulán?

- Mi már múlt héten hétfőn, vagyis 4 nappal a határidő előtt adtuk le a kopogtatócédulákat Gyulán a Választési Bizottságnak. Minden képviselőjelöltünk 100 darab szelvényt adott le, én pedig polgármesterjelöltként 1000 darabot. Ennél természetesen jóval többet gyűjtöttünk össze, de nem akartuk az összesen leadni, ugyanis az óriási és fölösleges adminisztrációval járt volna. Csak énrám ugyanis több mint 5600 ajánlószelvény érkezett, de a megmaradó ajánlószelvényeket szeptember 6-án a kollégáim megsemmisítették és erről jegyzőkönyvet készítenek.

Görgényi Ernő

Sikeres volt a kopogtatócédula gyűjtés a Fidesz számára Gyulán - összegezte dr. Görgényi Ernő polgármesterjelölt

- Kinek, illetve minek köszönhető ez a siker?
- Ezúton szeretném hálás köszönetünket tolmácsolni mindazoknak, akik ajánlószelvényeikkel támogatták a Fidesz képviselőjelöltjeit és polgármesterjelöltjét. A nagyarányú támogatottságnak több oka is lehet. Az egyik, hogy az emberek valószínűleg úgy ítélik meg, hogy az elmúlt 4 év alatt sikeres munkát végeztek a fideszesek a gyulai önkormányzatban. A másik pedig az, hogy az Orbán-kormány is sikeresen dolgozik és ez elégedettséggel tölti el a választókat. Végül, de nem utololsó sorban az is ok lehet, hogy szervezettek vagyunk és sok aktivistánk vett részt az ajánlószelvények gyűjtésében, nekik is szeretnék köszönetet mondani!

Gyulai Várfürdő

A Fidesz szeretné továbbvinni a turisztikai beruházásokat, kiemelve a Gyulai Várfürdő bővítésére irányuló pályázatot

- Hogyan készül a polgármester-választásra?
- A kampányunk a hagyományos elemeket fogja tartalmazni, úgy mint hirdetési felületek, plakátok, molinók, de ezen kívül lakossági fórumokat is szervezünk. Fontosnak tartom, hogy ne arról szóljon a kampány, hogy az ellenfeleinkkel foglalkozunk, hanem hogy mi mit akarunk elérni a városban. Hiszen az országnak már elege van állandó pocskondiázásból és sárdobálásból.  Ezért mi nem az ellenfeleinket akarjuk legyőzni, hanem a gyulai választópolgárokat meggyőzni arról, hogy a mi programunk alkalmas arra, hogy a szükséges kormányzati támogatásokat is elnyerve városunk ügyét sikerre vigyük.

Görgényi Ernő

Nem az ellenfeleinket akarjuk legyőzni, hanem a gyulai választópolgárokat meggyőzni - interjú dr. Görgényi Ernővel

- Mik azok a sarkalatos pontok, amelyeket kiemelten kezelne?
- Elsősorban szeretnénk továbbvinni a turisztikai beruházásokat, kiemelve a Gyulai Várfürdő bővítésére irányuló pályázatunkat, amely az új országgyűlési képviselőink, dr. Kovács József és Gajda Róbert lobbizásának köszönhetően az új kormánynál is támogatásra lelt. Egy másik kiemelt projekt a Kisökörjárási Fürdőkomplexum és Szállodapark felépítése, amelynek az előkészületei a Fidesz frakció kezdeményezésére 2 évvel ezelőtt megkezdődtek és jelenleg is folynak az adminisztrációs munkálatok. Szeretnénk, ha a következő ciklusban a tényleges munka is elkezdődhetne. A turizmuson kívül van egy másik stratégiai ágazata Gyulának, amellyel eddig nem foglalkozott a városvezetés, ez pedig a mezőgazdaság és az erre épülő élelmiszeripar. Ebben a szektorban is egy komoly programot dolgoztunk ki, amellyel célunk elsősorban a helyi termékek fogyasztásának elősegítése és ezzel a helyi termelők segítése, hiszen a mezőgazdaság nagyon komoly munkaerő felszívó képességgel rendelkezik, a városban pedig nagyon komoly hagyományai is vannak az agráriumnak.

MConet-Kovács Tünde


További hírek:
Gyula Online