Gyula vezető hír

Támogatással korszerűsítik a Kisdelta árvízi szükségtározót

Támogatással korszerűsítik a Kisdelta árvízi szükségtározót

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint 100%-os támogatású, 4 milliárdos projekt valósul meg 2015. májusáig Gyula térségében.


A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programja „Állami tulajdonú árvízvédelmi fejlesztések” elnevezésű pályázati konstrukciójába sikerrel nyújtott be pályázatot. A támogatást nyert, KEOP-2.1.1/2F/09-11-2011-0004 regisztrációs számú, „Kisdelta árvízi szükségtározó korszerűsítése” elnevezésű pályázat a megvalósítás küszöbén áll, a kivitelezési szerződés megkötésre került.

KÖVIZIG

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatott a 4 milliárdos projektrőlA projekt célja az 1996-1999. években megépített Kisdelta árvízi szükségtározó jelenlegi, roppant nehézkes üzemeltetésű, bizonytalanul, robbantásos technológiával megnyitható létesítményének korszerűsítése . Emellett célul tűzi ki azt is, hogy az eredeti beruházás során pénzügyi okokból elmaradt, de rendkívül fontos gravitációs vízbeeresztő műtárgy, megközelítő út, elektromos energia ellátás megépítését és a szükséges infrastrukturális háttér fejlesztését.


-tk-