Gyula vezető hír

Több mint 700 párlat az idei pálinkafesztivál versenyén

Több mint 700 párlat az idei pálinkafesztivál versenyén

A 18. Gyulai Pálinkafesztivált április 28. és 30. között tartják, a keretein belül meghirdetett Brillante - 2017 Pálinka és Párlat Versenyre több mint 700 párlat érkezett, amelyeknek zsűrizése már megkezdődött.

A versenyre összesen 557 nevezés érkezett, még a határon túlról is érkeztek párlatok. Volt, aki egy mintával nevezett, de olyan is akadt, aki több mint 20 fajta párlatot küldött a megméretésre. A 24 tagú szakmai zsűri a tisztaságot, karaktert, szájérzetet és az utóérzetet, harmóniát pontozza. Elővizsgálat során már megvizsgálták a mintáknál az alkohol, réz, ciánhidrogén, metilalkohol tartalmat és a hozzáadott cukrot.

 

A 18. Gyulai Pálinkafesztivált április 28. és 30. között tartják

A 18. Gyulai Pálinkafesztivált április 28. és 30. között tartják, amelyen megrendezik Brillante - 2017 Pálinka és Párlat Verseny

 

Békés megye pálinkáját is a fesztiválon hirdetik ki, a győztes egy éven keresztül viselheti a Megye Pálinkája címet. A címre csak a megyei kereskedelmi főzdék szállhatnak versenybe, itt hat gyártó regisztrált összesen 28 mintával. A megyei önkormányzat a versengés során két különdíjat is felajánlott: Békés megye legjobb bérfőzetője és a megye legjobb magánfőzője címet is elismerik.

 

/T.D.