Gyula vezető hír

Turisztikai célú beruházásokra készül Gyula városa

Turisztikai célú beruházásokra készül Gyula városa
Egy történelmi emlékpark és egy új híd megépítése is része annak a turisztikai beruháznak, melyre Gyula városa pályázik. A fejlesztésekkel kapcsolatban az Építészeti Tervtanács augusztus végén tárgyalt.
Egy Eurázsiai Történelmi emlékpark is azok közé a fejlesztések közé tartozik, melynek megvalósítására pályázik Gyula Város Önkormányzata "Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése" címmel. Az Építészeti Tanács augusztus 28-i ülésén ismertetett tervek szerint ha a pályázat pozitív elbírálásban részesül, akkor 320 négyzetméteren ökoturisztikai központ és az ehhez tartozó kiszolgáló épületek létesülhetnek. A környezettudatosság jegyében megvalósuló beruházás részeként a meleg vizet napenergia segítségével állítanák elő, a fűtést pedig faelgázosító kazánnal oldanák meg.

Turisztikai fejlesztésekre pályázik Gyula városa.

Új turisztikai attrakciók létesülhetnek Gyula városában

A tanács ülésén szó esett a Bodoki-fahíd megépítéséről is. Ezt Bodoki Károly 1846-os tervei alapján készítenék el vörösfenyőből, elkészülése után pedig csak gyalogosok használhatnák. Az önkormányzat a hídépítést szintén pályázati forrásból kívánja finanszírozni.

-W-