Gyula vezető hír

Veszélyben a Gyulai Húskombinát sorsa

Veszélyben a Gyulai Húskombinát sorsa
Veszélybe került a Gyulai Húskombinát Zrt., amely jelentős mértékben határozza meg Gyula gazdaságát és hírnevét. Dr. Görgényi Ernő önkormányzati képviselő (Fidesz) a probléma súlyáról és a lehetséges megoldásról nyilatkozott.
A fizetésképtelenség fenyegeti a magyar élelmiszeripar egykori zászlóshajóját, Békés megye büszkeségét, a Gyulai Húskombinátot, amely több száz ember megélhetését és olyan messze földön ismerte hungarikumok előállítását veszélyezteti, mint a gyulai kolbász és a gyulai májas. A városi önkormányzat képviselőjét, Dr. Görgényi Ernőt kérdeztük a kialakult probléma súlyáról.

- Természetesen mi is a sajtóból értesültünk a problémáról. A tét óriási: közel félezer ember munkahelyét jelenti a Húskombinát, amely a város szempontjából 150 éves húsipari hagyományt hordoz magával, és hungarikum, amelytől a méltán híres gyulai kolbász sorsa függ - ezáltal Gyula sorsa is.

 

Gyulai Húskombinát Zrt.

A méltán híres gyulai kolbászt előállító Gyulai Kombinát épülete

 

 

- Milyen megoldást látnak a kialakult helyzetre?

 

- A felelősséget az MSZP kormánya viseli, mert a kormány hibás gazdaságpolitikája juttatta ide a Húskombinátot is. Ezért úgy ítéljük meg, hogy nagyon gyorsan és hathatósan kell segítséget nyújtania a Húskombinát üzemének. Az önkormányzat saját korlátai miatt nem tudja megadni a megfelelő támogatást, de lehetőségeihez képest próbál segíteni.

 

Rendkívüli testületi ülést kezdeményezünk, reméljük, hogy a polgármester asszony még a héten összehívja azt. Itt egy felterjesztést nyújtunk be a Gazdasági Minisztérium felé, amelyben hatékony segítségnyújtást kérünk.

 

Gyula Online - P.Zs.


Szóljon hozzá fórumon: Veszélyben a Gyulai Húskombinát sorsa