Gyula vezető hír

A Gyulai Polgári Bál komoly presztízst vívott ki magának - interjú Gajda Róberttel

A Gyulai Polgári Bál komoly presztízst vívott ki magának - interjú Gajda Róberttel
Gajda Róbert a FlDESZ-MPSZ Gyulai Szervezetének elnöke, a FIDESZ -MPSZ és a KDNP közös országgyűlési képviselője lesz a házigazdája a 2011-es Gyulai Polgári Bálnak.

A Gyulai Polgári Bál


- Hanyadik alkalommal rendezi meg a Fidsz-MPSZ gyulai szervezete a Gyulai Polgári Bált?
- Immár 7. alkalommal kerül megrendezésre a Gyulai Polgári Bál. Nyugodtan mondhatjuk, hogy hagyományos rendezvényről van szó, amely komoly presztízst vívott ki magának a környéken, hiszen az elmúlt években nagyon komoly vendégeket sikerült meghívnunk, de alátámasztja ezt az is, hogy a jegyek után nagyon komoly az érdeklődés.

- Miért pont Dr. Horváth János korelnök a rendezvény fővédnöke?
- A fővédnökök és díszvendégek között az elmúlt években szerepelt  többek között Pokorni Zoltán országgyűlési

Gajda Róbert

képviselő, polgármester, Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselő, dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, Szijjártó Péter országgyűlési képviselő, dr.Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, dr. Becsey Zsolt  Európai Uniós képviselő is. Ezt a sort folytatva most is egy olyan személyt kerestünk, aki hiteles, és megtisztelő a jelenléte. Dr. Horváth János (bácsi) egy ilyen személy. Nagyon becsüljük a személyét és munkásságát, és szeretnénk, ha a gyulai közönség is tudna vele találkozni.

- Kik lesznek az est díszvendégei?
- Horváth János képviselő úron kívül megtiszteli jelenlétével a rendezvényünket Domokos László az ÁSZ elnöke, dr.Kovács József országygyűlési képviselő, dr. Görgényi Ernő Gyula város polgármestere, Bende Róbert Sarkad város polgármestere, és Farkas Zoltán, a Békés

Gyulai Polgári Bál

megye Közgyűlés elnöke. Rajtuk kívül több település polgármestere, valamint önkormányzati képviselők is jelen lesznek, de több, Békés megyében meghatározó vállalkozó is tisztetelét teszi.

- Hogyan fog zajlani a bál?
- A bál  2011. február 5-én 19 órai kezdettel kerül megrendezésre. Az est házigazdájaként én fogom köszönteni a vendégeket, ez után Horváth János bácsi mondja el a köszöntőjét. Megszólalási lehetőséget kap dr.Görgényi Ernő és dr.Kovács József is. Ezt követően a vacsora felszolgálására kerül sor, majd a kötetlen szórakozásé lesz a főszerep. A zenét a Torony Band Együttes szolgáltatja, éjfél körül pedig tombolasorsolásra is sor fog kerülni.

- A menüsor összeállításánál mire törekedtek? Békés megyei, esetleg gyulai alapanyagokat használtak fel?
- A menü összeállításánál mindig ajánlatot kérünk az éppen aktuális rendezvényhelyszín konyhájától, amjd egy szűkebb csoport kiválasztja azt a menüsort, amely a legnagyobb sikerre számíthat a rendezvényen. De a kérdés jó ötletet adott, és a jövőben azt is fogjuk kérni, hogy táj jellegű ételek szerepeljenek a menüben.


MCOnet-Kovács Tünde