Gyula vezető hír

A megyei érdekképviseletet is érvényesíteni kell a Parlamentben - interjú Dr.Kovács Józseffel

A megyei érdekképviseletet is érvényesíteni kell a Parlamentben - interjú Dr.Kovács Józseffel
Dr. Kovács Józsefet, a Fidesz Békés megye 2.sz. választókerületében egyéni országgyűlési képviselőjét parlamenti munkájáról kérdeztük.
- Múlt héten tartották  az alakuló frakcióülést. Mesélne erről?
- Így van, megalakult a Fidesz-KDNP frakció. A Fidesz frakció esetében Lázár János lett a frakcióvezető, a KDNP-nél Harrach Péter, az országgyűlés elnökének pedig Schmitt Pált javasolták. A Parlament felsőházi termében, nagyon szép környezetben került megrendezésre az ülés. Ez egy új képviselőnek, aki az elmúlt 20 évben nem volt a Parlament tagja egy megható esemény volt. Az első impresszió nagyon pozitív volt. Úgy vettem észre, hogy van itt 263 olyan ember, a nagy tettrekészséget és egységet mutat. Nagy a kihívás, nagy a várakozás, és remélem, hogy a magam részéről is hozzá tudok majd tenni valamit ehhez a munkához

Dr. Kovács József

Dr.Kovács József: "Nagy kihívás a parlamenti munka"


- Mikor láthatnak munkához?
- Úgy vélem, a munka nagyon hamar megkezdődhet. Csütörtökön volt az alakuló ülés előtti Frakciószövetségi ülés, pénteken pedig a Parlament alakuló ülését tartjuk. Legjobb tudomásom szerint pedig ezt követően kezdődik a parlamenti munka. Hiszen nagyon fontos, hogy az ország állapotfelmérését követően mindenféleképpen elinduljon egy nem elkapkodott, de nem is elodázott megoldássorozat. 

Dr. Kovács József

"Folytatjuk ugyanazt, amit eddig tettünk, megfelelő alázattal"- dr.Kovács József


- Ön a saját munkáját hogyan képzeli el a Parlamentben ?
- Mindegyik része érdekel a parlamenti munkának. Természetesen a megyei érdekképviseletet is érvényesíteni kell, de szerintem úgy kell elindulni, hogy először az ország sorsát kell irányba állítani. Nálam a 4-5 prioritás között természetesen az egészségügy rendbetétele szerepel, ezért ebben a bizottságban szeretnék tevékenykedni. De minden más terület érdekel, ami az én régiómat érinti, ilyen például az M44-es út kérdése. 

Kovács József

Először az ország sorsát kell irányba állítani- dr.Kovács József


- Tervezi, hogy javaslatokat is beterjeszt?
- Nyilvánvalóan sor kerül majd a javaslataim beterjesztésére is. Természetesen készülök a munkára, de egyelőre  nem tudni még, mikor és milyen formában fog erre sor kerülni. Én úgy gondolom egyébként, hogy az a jó képviselő, aki a Parlament működési szabályzatának megfelelően az időkorlátokat betartja, összeszedetten beszél és nem él vissza a többi ember türelmével.MCOnet-Kovács Tünde

További hírek:
Gyula Online