Gyula vezető hír

Döntött a közgyűlés: megalakul a Gyulahús Kft.

Döntött a közgyűlés: megalakul a Gyulahús Kft.
144 év húsipari tradícióját viszi tovább a gyulai önkormányzat szerdai rendkívüli ülésén létrejött Gyulahús Kft.  A cégalapításról szóló előterjesztést a képviselő-testület a szerdai rendkívüli közgyűlésen, zárt ülésen fogadta el – jelentette be Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester.

Görgényi Ernő elmondta: a társaság tulajdonosa száz százalékban az önkormányzat, a jegyzett tőke kétmillió forint. Hozzátette: a társaság kettős ügyvezetéssel dolgozik majd. A cég működtetéséért felelős vezető Daka Zsolt, a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát Zrt. műszaki igazgatója, a másik ügyvezető Dékány Ferenc, aki a húskombinát gyártási igazgatója volt a privatizáció előtt, majd a Csabahús Kft. ügyvezetőjeként a békéscsabai kolbász gyártását keltette életre a kilencvenes években.

Görgényi Ernő

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester bejelentette: megalakul a Gyulahús Kft.

 


Januártól ismét megindul a gyártás, a boltok polcain lesz a közkedvelt gyulai kolbász és gyulai májas. Ezt tartja a legfontosabbnak Görgényi Ernő, a város polgármestere, és nem azt, hogy megmentsenek egy menthetetlen üzemet.Budai Gyula államtitkár január 7-i látogatásakor

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pár napja Gyulán járt és hangsúlyozta: a kormány fontos feladatot teljesített, forrást biztosított a stratégiailag kiemelt gyulai húsipar részére a munkahelyek megőrzése és a működtetés fenntartása érdekében. Jelezte: a gyulai húskombinát és húsipar jövője most már az önkormányzat kezében van, sikere a város és a kormány által decemberben létrehozott új felszámoló szervezet, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. együttműködésén múlik.


MTI/MCOnet