Gyula vezető hír

Dr. Kovács József az Egészségügyi Bizottság tagja

Dr. Kovács József az Egészségügyi Bizottság tagja
Dr. Kovács József, a Fidesz Békés megye 2.sz. választókerületében egyéni országgyűlési képviselője ismét nyilatkozott lapunknak parlamenti élményeiről, gondolatairól.

Kovács József

Természetes, hogy a miniszterelnöki eskütételen részt vettem- dr.Kovács József


- Szombaton nagy esemény volt a Fidesz életében, Ön is részt vett rajta, mint országgyűlési képviselő?
- Természetes, hogy a miniszterelnöki eskütételen részt vettem. Egy nagyon ünnepélyes alkalom volt, amikor Orbán Viktor, illetve a kormány esküt tett, utána pedig még egy nagygyűlésünk is volt három órakor a Kossuth téren. Lényeges megjegyezni, hogy bár mindenkinek ünnepélyes alkalom volt ez, azért mégiscsak más, amikor valakinek a saját frakciójának a jelöltjét nevezik ki miniszterelnökké, az felemelő érzés. Jó kezekbe került szerintem ez a poszt.

Dr. Kovács József

Dr.Kovács József: "Nagy kihívás a parlamenti munka"


- Bekerült végül az Egészségügyi Bizottságba?
- Igen, egyelőre eddig egy ülésünk volt, ahol az egyéb napirendek mellett elsősorban a Nemzeti erőforrás miniszter, Réthelyi Miklós meghallgatásából állt. Nyilvánvalóan leginkább az egészségügy vetületére voltunk kíváncsiak, hiszen 5 területet fog össze ez az öszevont minisztérium. Tehát egészségügyi kérdéseket érintettünk és a bizottság támogatását döntő többségben megkapta Miniszter úr.

Dr. Kovács József

"Az egyik nagyon fontos téma a kettős állampolgárság kérdése"- dr.Kovács József


- Van-e olyan törvényjavaslat, amelyet szeretne kiemelni?
- Három nagy horderejű téma van, amelyet érintenék. Az egyik nagyon fontos a kettős állampolgárság kérdése, amelyet még a múlt héten szavaztunk meg, valamint Trianon Nemzeti Emléknappá történő nyilvánítása, melyet megszavaztunk. Az önkormányzati törvényről, az önkormányzati képviselők létszámának csökkentéséről a közeljövőben szavazunk.


MCOnet-Kovács Tünde

További hírek:
Gyula Online