Gyula

Gyula városa kiáll az esélyegyenlőség mellett

Gyula városa kiáll az esélyegyenlőség mellett

A Befogadó Magyar Település elismerést 2011-ben alapították. 

Ezt a díjat 2 évente kapják azok a települések, amelyek elkötelezettek az esélyegyenlőség mellett és együttműködnek más civil szervezetekkel, hogy minél jobban tudják támogatni a fogyatékkal élő személyeket.

15 pályázó volt, ebből 3 várost díjazott február 14-én a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa. Óbuda-Békásmegyer önkormányzatát, a XIII. kerületi önkormányzatot és a vidéki városok közül Gyulát díjazták.

 Görgényi Ernő, Gyula polgármester vette át a Befogadó Magyar Település elismerést a Parlamentben. Görgényi Ernő szerint fontosak ezek a díjak és elismerések, amelyeket olyan érdekvédelmi civil szervezetektől kapnak, akik ugyanazokért az ember csoportokért dolgoznak, akik számára szeretnék az életet jobbá és könnyebbé tenni a városban.

 

Gyula polgrmestere

forrás: youtube  -  Görgényi Ernő szerint fontosak ezek a díjak és elismerések

 

Ezzel a díjjal elismerték az esélyegyenlőségért végzett településpolitikai munkát itt Gyula városában. A folyamatos fejlesztésekkel segítik a fogyatékkal élő emberek életét. Ilyenek például az akadálymentesítések, amit igyekeznek minél több helyen megvalósítani és hasonló intézkedések.