Gyula

Gyulai kórház: több mint hatmilliárdos fejlesztés

Gyulai kórház: több mint hatmilliárdos fejlesztés

2015. december 16-én hivatalosan is átadták a több mint hatmilliárd forintból kialakított új sebészeti tömböt. A Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban 2011 nyarán indult beruházás 6,3 milliárd forintból valósult meg, amelyből 5,68 milliárdot európai uniós forrásból fedeztek.

A beruházás a gyulai kórház sebészeti tömbjét, az urológiát, a tüdőgondozót és a raktár épületeit, valamint a külső telephelyen működő gyermekosztályt érintette. Felépítettek egy 11 ezer négyzetméteres új sebészeti tömböt, és felújították a korábbi 8800 négyzetméteres épületet. Utóbbiban kap majd helyet a jelenleg külső helyszínen üzemelő gyermekgyógyászati osztály, valamint a Kora- és Újszülött Intenzív Centrum.Az új épületegyüttes felülnézeti látványterve


Az új hatszintes sebészeti tömbben lesz a központi intenzív terápiás osztály 14 ággyal, a haemodinamikai laboratórium, amely az egész megye invazív kardiológiai ellátását megoldja, a hat műtőből álló központi műtőblokk, a központi intenzív osztály és valamennyi sebészeti szakambulancia. Ide költözött át az általános sebészet, a baleseti sebészet, az érsebészet, az idegsebészet, a fog- és szájsebészet, valamint az urológia. Ezek az osztályok 169 aktív ággyal működnek.


MTI / MCOnet
Fotó: Gyulai Hírlap