Gyula

Húszmilliós gyárfejlesztés Orosházán

Húszmilliós gyárfejlesztés Orosházán

Az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. húszmillió euróból épít új kemencét orosházi gyárában, a beruházás várhatóan május elejére fejeződik be.

Ördögné Papdi Zsuzsanna, cég HR-vezetője elmondta, az ilyen kemencéket 12-15 évente fel kell újítani, az orosházi 2003 óta folyamatosan üzemelt. Az újabb technológia alkalmazásával csökken a károsanyag-kibocsátás, és az új kemence kevesebb energiát használ majd fel. A fejlesztés során felújítják a formázó és a minőségellenőrző gépeket is. A beruházás költségeit saját forrásból fedezi a cég, de a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán 12 éves időszakra vonatkozó adócsökkentést nyertek el, cserébe 25 személy foglalkoztatását vállalták a következő 5 évben.

 

Húszmillió eurós beruházás kezdődött az egyik orosházi üveggyárban

Az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. évente 110 ezer tonna befőttesüveget és üvegpalackot gyárt

 

Az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. évente 110 ezer tonna befőttesüveget és üvegpalackot gyárt. A várhatóan három hónapos leállás alatt mintegy 28 ezer tonnával csökken a termelés, aminek csak egy kis részét hozza vissza az indulás utáni hatékonyabb gyártás. Ezt a termeléskiesést betervezték a költségvetésükbe - fogalmazott Ördögné Papdi Zsuzsanna. A gyárban foglalkoztatott 230 dolgozó körülbelül kétharmada karbantartási munkákat lát el, tíz mérnök külföldi képzéseken és tréningeken vesz részt az új technológia elsajátítása érdekében, és többen a szabadságukat töltik a leállás alatt. 

 

MTI/T.D.