Gyula vezető hír

Interjú Dr. Kovács Józseffel (Fidesz) az egészségügyről (2. rész)

Interjú Dr. Kovács Józseffel (Fidesz) az egészségügyről (2. rész)
Interjú Dr. Kovács Józseffel, a Fidesz országgyűlési képviselőjével Békés megye egészségügyi helyzetéről 2010. június 22-én.
Dr. Kovács József a Békés megyei egészségügyről szólva elmondta, nem mondható a helyzet kimondottan rossznak. A megyének három fekvőbeteg ellátó intézménye van, egy súlyponti kórház Gyulán és két területi kórház Orosházán, valamint Békéscsabán.


Interjú Dr. Kovács Józseffel (Fidesz) az egészségügyről 2010. június 23-án (2. rész)

Ettől függetlenül egyre nagyobbak a működési gondok. Érdekesnek találja a képviselő, hogy minél kisebb ma egy egészségügyi intézmény, annál nehezebb a működése. Mindenképpen egy olyan rendező, vagy átrendező elvet kell majd alkalmazni a parlametni munka során, a bizottsági munkában, elsősorban pedig a kormányzati tárca munkájában, hogy meg tudják állapítani, valóban szükség van-e működésre bizonyos esetekben, és ha igen, azt biztosítani kell.

Kovács József

Dr.Kovács József, a Fidesz országgyűlési képviselője


A másik oldalról nézve,minél nagyobb egy kórház, minél szélesebb spektrumot ölel fel, annál könnyebben működik, persze így is sok nehézséggel kell megküzdeniük. A Békés megyei kórházak még működőképesek, de ennek a határán vannak, így itt is mindenképpen sürgős beavatkozásra van szükség - véli Dr. Kovács József .

ba, -kt-

További hírek:
Gyula Online