Gyula

Közös programokkal erősíthet kapcsolatán Gyula és Arad városa

Közös programokkal erősíthet kapcsolatán Gyula és Arad városa
Csaknem 800 millió forintból valósít meg Gyula és Arad közösen négy közös európai uniós programot. Az együttműködésben megvalósuló beruházások a két város közti kapcsolatok megerősítéséhez is hozzájárulhatnak.
A két város képviselője a Kézfogások nevű együttműködési fórumon találkoztak nemrég Gyulán, ahol Görgényi Ernő polgármester fogadta Arad első emberét, Georghe Falcát. A megbeszélésen szó esett egy sikeres elbírálásban részesített pályázatról, melynek köszönhetően mindkét városban bővül a kerékpárút-hálózat, Gyulán 16 kilométerrel, melynek költsége 170 millió forint. A találkozón véglegesítésre került a városok zöld övezeteinek rehabilitációját magába foglaló terv, így a fürdővárosban 120 millió forintból fognak felújításon átesni a parkok és a ligetek.

Négy közös európai uniós programot valósít meg Arad és Gyula városa közel 800 millió forint értékben.

Georghe Falca, Arad polgármestere, Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Alt Norbert, Gyula alpolgármestere

Georghe Falca és Görgényi Ernő egy 63 millió forint EU-s támogatású, közös turisztikai csereprogramot indított útjára, melynek lényege, hogy az Aradon megszálló vendégeket egy napos kirándulásra viszik Gyulára és fordítva. A román fél emellett kitért arra is, hogy magyar befektetők segítségével szeretnének öt csillagos hotelt építeni, az aradi vár felújításához pedig gyulai szakemberek nyújtanának támogatást.

-W-