Gyula

Március végén indul a turisztikai szezon Gyulán

Március végén indul a turisztikai szezon Gyulán

Március 31. és április 2. között rendezik meg a VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát, amivel elkezdődik a turisztikai szezon a fürdővárosban.

Görgényi Ernő polgármester a "gyulai rendezvények nyitányának" nevezte a háromnapos fesztivált. Elmondása szerint az elmúlt évek nagyberuházásainak célja az volt, hogy a főszezonon kívül tudják növelni a vendégéjszakák számát és el tudják nyújtani a szezont. Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy egyre több vendéget vonzanak az állandó turisztikai attrakciók mellett a rendezvények is, a magyar vendégek mellett Romániából is. 

 

VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra

A VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát március 31. és április 2. között rendezik meg

 

A 2017-es év első gyulai fesztiváljának a célja, hogy népszerűsítsék és nemzetközileg is bemutassák a hagyományos módon elkészített füstölt termékeket és szárazkolbászokat. A rendezvényen megismerhetőek a hagyományos húsfeldolgozási szokások és megkóstolhatóak a disznótoros ételek, emellett idén első alkalommal meghirdetik a Viharsarki Kolbász Bajnokságot is. Esténként a Republic, az Ismerős Arcok, a Pernahajder Campbell, az Over 3 és a Dirty Slippers együttesek adnak koncertet.

 

/T.D.