Gyula

Megkezdődött a nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán

Megkezdődött a nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán

Kínai, angol, indiai, lengyel és portugál előadásokat is láthatunk a július 2. és 12. között megrendezésre kerülő XI. nemzetközi Shakespeare Fesztiválon.

A XI. Shakespeare Fesztivál egy világhírű produkcióval kezdődik július 2-án, A Pekingből érkező Kínai Nemzeti Színház társulata a III. Richárdot mutatja be. Július 3-án új bemutatóként láthatják Shakespeare Vízkereszt, vagy amire vágytok című darabot Bocsárdi László rendezésében, amelyet még július 4-én és 5-én is eljátszanak.  Összesen 22 programot szerveznek a 11 nap alatt. A színházi előadások mellett idén is lesznek koncertek, filmvetítések, kiállítás, workshop és konferencia.

 

XI. nemzetközi Shakespeare Fesztivál, Gyula

 

Megkezdődött a nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán
A Shakespeare Fesztiválon mindig fontos szerepe volt a zenének. Shakespeare korabeli reneszánsz muzsikát hallhatnak a nemzetközi hírű Magyar Reneszánsz Együttestől, amelynek Mandel Róbert tekerőlantos a vezetője. Csajkovszkij klasszikus zenéjére táncolnak a Miskolci Balett táncosai, akik Shakespeare legismertebb művét adják elő a táncszínpadon a Rómeó és Júliát.Július 12-én egy beszélgetésre kerül sor Kovács András Ferenc kiváló költővel, esszéíróval, műfordítóval a Shakespeare-hez fűződő viszonyáról és saját költői pályájáról. A Shakespeare Fesztiválon másodszor rendezik meg a Fringe Fesztivált, ahol utcaszínházi produkciókat nézhetnek meg. A részletes programért látogassanak el a fesztivál hivatalos oldalára.

-csa-

Forrás: shakespearefesztival.hu