Gyula

Megújult az Erkel Gimnázium kollégiuma

Megújult az Erkel Gimnázium kollégiuma

Mintegy 135 millió forintból újult meg a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium kollégiuma, az energetikai korszerűsítés keretében kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a homlokzatot és lapostetőt, valamint napelemes rendszert alakítottak ki.

Az átadási ünnepségen Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója felidézte, hogy több mint 110 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a város első gimnáziuma, és 1955 óta viseli Erkel Ferenc nevét. A most felújított kollégiumba a '70-es években költözhettek be a diákok, ám azóta csak kisebb javításokat végeztek el. A Gyulai Tankerületi Központ iskolafejlesztési programjának első állomása volt az Erkel gimnázium kollégiumának felújítása, a pályázatot tavaly ősszel nyújtották be.

 

Megújult az Erkel Ferenc Gimnázium kollégiuma Gyulán

Mintegy 135 millió forintból valósult meg a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium kollégiumának energetikai korszerűsítése

 

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, hogy a város vezetésének megfelelő körülményeket kell biztosítania azoknak a diákoknak, akik a kollégiumi életet választják. Hangsúlyozta, hogy az oktatás fejlesztése a jövőt szolgálja, majd bejelentette, hogy polgármesteri keretéből szeretne hozzájárulni egy kollégiumi bulihoz. 

 

/T.D.