Gyula vezető hír

Mindenkinek az érdekeit ötvözni szeretnénk! - interjú Dr. Kovács Józseffel

Mindenkinek az érdekeit ötvözni szeretnénk! - interjú Dr. Kovács Józseffel
Dr. Kovács Józsefet, a FIDESZ-KDNP egyéni országgyűlési képviselőjelöltjét legutóbbi kampányrendezvényéről, valamint választási programjáról kérdeztük.
- Nemrég Gyulára látogatott Schmitt Pál, az Európa Parlament alelnöke. Milyen apropóból?
- Március 20-án délután 3 és 5 óra között tartottuk meg a kampányrendezvényünket, amelyre őt is meghívtuk. Rendkívül nagy volt az érdeklődés, több mint 150 polgár jött el a Régi Postára meghallgatni minket.

Kovács József

Dr. Kovács József, Schmitt Pál és dr. Görgényi Ernő a Gyula városban tartott kampányrendezvényen


- Hogyan zajlott ez a fórum? Milyen témákat érintettek?
- Először Schmitt Pál tartott egy részletes tájékoztatót a Fidesz-KDNP választási programjáról, közérthető, emberi formában. A kétszeres olimpiai bajnok természetesen ismét előtört az Európa Parlament alelnökéből. Mindenki  tudja, hogy Magyarországon sajnos a fiataloknak a 60%-a semmilyen kapcsolatban nincs a sporttal, és ez később rányomja bélyegét az egészségügyi mutatókra. Emellett Schmitt Pál kiemelte az első szavazók felelőségét a választásokban, majd a jelen lévők kérdéseire adott választ. 

Nemrég Gyulára látogatott Schmitt Pál, az Európa Parlament alelnöke.

Nemrég Gyulára látogatott Schmitt Pál, az Európa Parlament alelnöke


- Az Ön választási programjáról mit tudhatott meg a hallgatóság?
- Mivel én a megyei kórháznak vagyok a főigazgatója, természetes, hogy az egészségügyi kérdésekkel foglalkozom a legmélyebben. Fontos tudni, hogy az egészségügyet és a szociális kérdéseket a programomban én teljesen közösen kezelem, annál is inkább, mert mind a két szektor nagyon komoly vereségeket szenvedett az elmúlt 8 évben. Más részről a békés megyei 2-es választókerületet, ahol én indulok, szintén erősen érinti a munkanélküliség. Megdöbbentő adat, hogy Békés megyében jelenleg 68 ezer ember dolgozik, 32 ezer pedig munkát keres. Nyilvánvaló tehát, hogy a munkahelyteremtésnek az elsők között kell szerepelnie a programunkban.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselőjelölt

Dr. Kovács József országgyűlési képviselőjelölt választási programját is bemutatta


Továbbá elképesztően katasztrofális a megye úthálózata, ebbe bele tartozik az én körzetem is, Gyula és még tíz település: Sarkad, Elek, Kétegyháza, Lőkösháza, Sarkadkeresztúr, Méhkerék, Kötegyán, Mezőgyán, Geszt, Újszalonta is. Ezen is javítani szeretnénk, de Gyulán például a turizmus fejlesztése is a tervek között szerepel. A közrend és a közbiztonság sajnos ugyanolyan rossz helyzetben van, mint bárhol az országban, ezért a rendőrséget is meg akarjuk megerősíteni. Békés megye eléggé színes nemzetiségű, ezért mindenkinek az érdekeit ötvözni szeretnénk, hogy megtalálják a számításukat és elégedettek legyenek.

MCOnet-Kovács Tünde

További hírek:
Gyula Online