Gyula

Polgárőröket toboroznak Gyulán

Polgárőröket toboroznak Gyulán

A Gyulai Bűnmegelőzési és Polgárőr Egyesület új tagokkal szeretné bővíteni a polgárőrök létszámát. Az önkormányzat tavaly úgy döntött, hogy a Polgárór Egyesület Törökzugban nyithatja meg új irodáját.

A Törökzugi helyszín a város életében is hasznos, hiszen így megfelelő helyen tölthetik  szolgálati idejüket polgárőrök. Az irodát 2019 áprilisában adták át.

Kónya István alpolgármester hangsúlyozta, hogy a legfontosabb feladat egy város irányításánál a közbiztonság és ezért mindent meg kell tenni. Pintér Sándor a Gyulai Bűnmegelőzési és Polgárőr Egyesület elnöke elmondása szerint, azoknak a jelentkezését várják polgárőri szolgálatra, akik 18. életévüket betöltötték és büntetlen előéletűek.

 

 

A 14-18 év közötti fiatalok jelentkezhetnek ifjú polgárőrnek. Nekik az lesz a feladatuk, hogy figyeljenek a környezetükben történő változásokra és ha valami szokatlant tapasztalnak értesítsék az Egyesületet. A fiataloknak az érettségihez 2016 óta szükségük van 50 óra közmunkára, ezt elvégezhetik akár az Egyesület tagjaként. 

Fizetés ugyan nem jár a munkáért, de az emberek és a város biztonsága érdekében ez egy hálás feladat.

 

A Polgárór Egyesület Törökzugban nyithatja meg új irodáját.

Fotó: youtube.com - A Polgárőr Egyesület Törökzugban nyithatja meg új irodáját.

 

A polgárőrség elsődleges célja, hogy fenntartsák a közbiztonságot, megelőzzék a bűncselekményeket valamint a környezetvédelem és a határok védelmében való részvétel is a polgárőrök feladatai közé tartozik. Habár a polgárőrök nem rendelkeznek hatósági jogkörrel, de szabálysértés vagy bűncselekmény észlelésekor a rendőrség értesítését követően az elkövetőt visszatarthatják. 

Aki szeretne jelentkezni megteheti bármikor a törökzugi irodában.

 

V.Zs.