Gyula

Rekordév Gyula turizmusában

Rekordév Gyula turizmusában

Rekordévet zárt Gyula turizmusa 2016-ban, a vendégéjszakák száma, a várfürdő és a vár látogatottsága is meghaladta a korábbi adatokat.

Tíz százalékos emelkedés volt a vendégéjszakák számában a gyulai szálláshelyeken, ezzel immár hatodik éve növekszik folyamatosan a vendégéjszakák száma. 2016 első tizenegy hónapjában a vendégek 86 százaléka belföldről, 14 százaléka külföldről, főként Romániából érkezett a városba, a várfürdőben 2016-ban 603 132 vendég fordult meg, a 2015-ös adat 591 221 fő volt. A várfürdő nettó árbevétele tavaly meghaladta az 1,2 milliárd forintot, amely közel 3,6 százalékos növekedés az előző évhez képest.

 

gyulai várfürdő

A továbbiakban a szolgáltatási színvonal emelésére és a látogatói élmény fejlesztésére helyezik a hangsúlyt

 

"Ez biztos alapot teremt ahhoz, hogy a Várfürdő önerőből tegyen eleget az Aquapalota beruházáshoz kapcsolódó hiteltörlesztésnek" - fogalmazott Kun Miklós ügyvezető igazgató. Elmondta, hogy a továbbiakban a szolgáltatási színvonal emelésére és a látogatói élmény fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. A legnagyobb kihívás az idén a versenyuszoda projekt elindítása lesz, folytatódik továbbá a Pető Prémium Pont kialakítása a fürdő területén. Nagyobb hangsúlyt kap a gyógyászat és a sportúszás népszerűsítése a gyulaiak körében - tette hozzá.

 

/T.D.