Gyula

Több mint félmilliárd forintból újult meg Gyula egyik iskolája

Több mint félmilliárd forintból újult meg Gyula egyik iskolája
Átadták a felújításon és kibővítésen átesett Implom József Általános Iskola épületét Gyulán. A beruházáshoz szükséges, félmilliárd forintot is meghaladó összeget a város legidősebb iskolájának fejlesztésére fordították.
Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere az átadási ünnepségen elmondta, hogy az oktatás fejlesztésénél nincs jobb befektetés, hiszen ezekben az intézményekben nevelik fel a jövő generációját. A munkálatok eredményeként az Implom József Általános Iskola diákjai színvonalas, korszerű körülmények között, megfelelő infrastruktúra mellett végezhetik tanulmányaikat. A polgármester hozzátette: az önkormányzat kiemelt céljának tekinti, hogy a helyi fiatalok a lehető legjobb oktatásban részesei legyenek, és ne kelljen elhagyniuk a várost ahhoz, hogy megfelelő szintű képzéshez jussanak hozzá.

gyula2.jpg

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere

A beruházás 563 millió 143 ezer forintból valósult meg, ebből 373,5 millió forintot fordítottak építkezésre, a fennmaradó összeget pedig eszközbeszerzésre. Az Implom József Általános Iskola területe a fejlesztések nyomán 1132 négyzetméterrel, ezen belül új zsibongóval, melegítőkonyhával, étkezővel, valamint foci- és sportpályával bővült.

-W-